Nauč se plánovat

Čas je v dnešní době náš nepřítel. Neustále někam spěcháme, hlavu máme plnou myšlenek a neustále na něco zapomínáme. 

 

Naučte se plánovat, rozvrhněte si týden a především neklaďte na sebe příliš vysoké nároky. 

 

"I když už několik let používám diář, nikdy si tam nezapíšu vše, protože si říkám, že takový úkol se mi tam nehodí. :-D"

 

Právě proto jsme se rozhodli vytvořit plánovače. A to bychom nebyli my, kdyby to zase nemuselo být malinko jinak, než to mají ostatní. Aby Vás plánování rychle neomrzelo a pořád Vás bavilo - jsou naše plánovače barevně rozdělené do 4 ročních období a i obrázky na jednotlivých stránkách se mění. Takže je pouze na Vás na jaký list z plánovače budete plánovat. 

Pro ty, co jim stačí měsíční přehled na úkoly / události máme i měsíční plánovače s jmenným seznamem svátků. Takže stačí zvýraznit, zakroužkovat a na přání určitě nezapomenete. 

 

Rozhodně je důležité si list z plánovače dát na viditelné místo, kde Vás to bude nutit dané úkoly plnit a mít všude splněno. 

 

 

Naše doporučení k týdennímu plánovači: 

  • vyberte si den a hodinu, kdy si uděláte kávu, nalejete víno a vyhradíte si sami pro sebe 15 minut na sepsání všech úkolů a povinností na daný týden 
  • nenechte se nikým rušit, všem řekněte, že je to i pro jejich dobro - protože plánování předchází protivnosti 
  • jakmile vše budete mít na papíře, odtrhněte list a vložte si ho do diáře / položte na pracovní stůl / připíchněte na nástěnku 
  • no a pak už jen stačí si jednotlivé úkoly odškrtávat 

PS: "já si vyhrazuji koncem týdne hodinu času na dodělání úkolů, které jsem v týdnu nestihla a měla tak vše splněné"

 

dsc_0052po_optimized

 

Naše doporučení k měsíčnímu plánovači

  • vyberte si den a hodinu, kdy si uděláte kávu, nalejete víno a naplánujete si svůj měsíc (ideálně se plánuje na přelomu měsíce) 
  • otevřete školní web, kde jsou vypsané události, společenské akce, oslavy a doplňte úkoly, které v daném měsíci chcete zvládnout např. natřít plot :-D
  • zeptejte se svého okolí, zda je nějaký událost, kterou chtějí abyste si do měsíce poznačili 
  • pak už stačí list odtrhnout a umístit na viditelné místo 

dsc_0121po_optimized 

 

Chápeme, že je dnes doba elektronická a je nespočet mobilních aplikací na plánování, ale u nás to nikdy nefungovalo déle, jak 14 dní. Papír je prostě papír a co je psáno to je dáno :-). 

 

Budeme rádi za sdílení, jakým způsobem plánujete Vy? A nezapomínejte plánovat - zažít - #chcisipamatovat